fbpx

Soluduğumuz havayı ısıtan, nemlendiren, zararlı mikroorganizmalardan temizleyen, başımızın ağırlığını azaltan ve ses tonumuzun ayarlanmasına katkıda bulunan; burun çevresinde yerleşimli, içi hava dolu boşluklara sinüs adını veriyoruz. Sinüsler normalde her insanda iki taraflı olarak bulunan; maksiller sinüs, ethmoid sinüsler, frontal sinüs ve sfenoid sinüsten oluşur. Bu sinüslerin biri veya birkaçı aynı anda enfekte olabileceği gibi, tamamı da aynı anda enfekte olup, pansinüzit tablosu ortaya çıkabilir. Sinüslerimizin enfeksiyon ajanları ile enfekte olmasına sinüzit adını veriyoruz. Sinüzit hastalığı akut ve kronik olmak üzere ikiye ayrılır. Akut sinüzit ilaç ile tedavi edilebilirken, tekrarlayan ve kronik sinüzit durumlarında cerrahi tedavi daha ön planda düşünülür.

Sinüzit ameliyatı hakkında daha fazla bilgi edinmek için bizimle hemen iletişime geçin.
İletişime Geç

Sinüzit Belirtileri

Akut sinüzit semptomları daha çok gribal enfeksiyon benzeri, ateş, burun akıntısı, burun tıkanıklığı, baş ağrısı, koku alma bozukluğu, öksürük gibi semptomlar iken, kronik sinüzitte, yüz ve baş ağrısı, burun tıkanıklığı, sürekli olan geniz akıntısı, ağız kokusu daha ön plandadır.

Çocuklarda ise kusma, huzursuzluk, öksürük olabilir. Daha az rastlanan belirtiler arasında ise ateş, baş ağrısı, boğaz ağrısı, yorgunluk gibi belirtiler yer alabilir.

Sinüzitten Korunmanın Yolları

Grip, soğuk algınlığı gibi durumlar doktor tarafından tedavi edilmelidir.

Burun tıkanıklığı, özellikle 3-4 günden uzun sürüyorsa bir KBB uzmanına başvurulmalıdır.

Alerji tedavisi ihmal edilmemelidir.

Burun kemik ve kıkırdak eğrilikleri, alt ve orta konkaların büyüklük ve şişliği tedavi edilmelidir.

Ameliyat

Hasta sinüsün konumuna göre ameliyat süresi ve riskleri değişiklik gösterir. Ameliyat endoskopik yöntemle burun deliklerinden girilerek yapılır. Operasyon süresi 90-120 dakikadır ve ameliyat sonrası bakım diğer burun ameliyatları ile benzerdir.